torstai 9. helmikuuta 2017

Tavoitteeni


Haaveenani on leppoisa, taloudellisesti turvattu elämä. Tekisin vähän töitä omilla ehdoillani ja käyttäisin säästynyttä aikaa moniin itseäni kiinnostaviin asioihin. Kuten niin monilla muillakin, tämä on toistaiseksi vain kaukainen unelma. Tavoitteena onkin päästä pienin askelin lähemmäs unelmaa.

1. Ensimmäinen tavoitteeni on katkaista velkaantumisen kierre. Tällä hetkellä velkataakkani on tarkalleen ottaen 62347.45 euroa. Tässä kuussa saan ylimääräisen tuloerän, jolla maksan osamaksu- ja luottokorttivelat pois. Tarkoituksena olísi alkaa lyhentää rajusti lainoja siten, että tämän vuoden jälkeen velkojen määrä olisi alle 50000 euroa.


2. Toinen tavoitteeni on säästää vähintään 1000 euron puskurirahasto tiukkojen tilanteiden varalle. Ideaalia toki olisi aika paljon isomman puskurin säästäminen, mutta törsään herkästi rahoja, jos niitä pyörii tilillä. Siksi etenkin korkeakorkoisten kulutusluottojen maksaminen pois tuntuu järkevämmältä tavalta lähteä kasvattamaan omaisuutta.


3. Kun laina-asiat alkavat olla mallillaan ja säästötilin saldo nelinumeroinen, tavoitteenani olisi siirtyä sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan.


4 kommenttia:

 1. Tulin vastavierailulle!

  Tästä se lähtee, hyvät tavoitteet! Kiva että aloitit blogin, toivottavasti siitä on apua jos ostoshimo iskee tai jos budjetointi alkaa kyllästyttää (like that ever happens). Mutta tervetuloa joukkoon kirjavaan ja jään mielenkiinnolla seuraamaan sun matkaa velattomaan sijoitusmaailmaan :)

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
 2. Jään mielenkiinnolla seuraamaan!
  Sinulla on iso kulutusluotto, olisi kiva tietää siitä enemmän. Korot ja miten se on syntynyt :)
  Onnea matkaan, tsemppaillaan toisiamme matkalla velattomiksi!

  VastaaPoista
 3. Kiva kun kävit vierailulla! :) Kulutusluotto on otettu mummonmökkiä varten, mutta se tarina vaatiikin varmaan oman postauksensa.

  VastaaPoista